Ozdobte svůj účes trendy doplňky do vlasů

 I v roce 2022 hrají prim skřipce, mašle, perly, šátky a čelenky 

I letos jsou největším vlasovým trendem nejrůznější vlasové doplňky, jako jsou čelenky, skřipce, látkové gumičky, drobnější sponky nebo výrazné ozdobné spony. Těší se oblibě již několik let a ani letos tomu nebude jinak. Vždyť jedním ze zaručených způsobů, jak osvěžit svůj look a i vnitřní náladu, je nejen změna účesu, ale dokonalé vyšperkování svého vlasového stylingu. A není třeba nad tím přemýšlet příliš složitě a bát se, aby váš účes nebyl málo nebo příliš vyšperkovaný. Letos totiž neexistuje nic mezi málo a hodně!

Připravili jsme proto pro vás pár tipů a triků, jak docílit trendy jednoduchých účesů s vlasovými doplňky.

Mašle

Výrazné mašle byly k vidění na přehlídce Meiers D'Art značky Chanel. A to je důkazem toho, že v roce 2022 budou mašle nepostradatelnou součástí při úpravě a zvýraznění vlasového looku.

Pokud se však bojíte vynést výraznou mašli po vzoru Chanel, vsaďte na menší, kterou hravě zapletete do culíku, copánku nebo drdolu.

Nebojte se sponky vrstvit

Věřte nebo ne, ale není nic jednoduššího než sponky vrstvit a během chvilky máte velkolepou ozdobu, která upoutá pozornost a váš originální look nezůstane bez povšimnutí. 

Pokud se bojíte takto experimentovat a vsadíte na jednu výraznou sponku, chybu rozhodně neuděláte. Ale pamatujte: "Kdo nic nezkusí, nic nezkazí." A vrstvení sponek opravdu stojí za to!

Trendem roku 2022 jsou pestrobarevné sponky. Výhodou těchto sponek je, že jsou samy o sobě tak dominantní, že si k nim nemusíte brát žádné náušnice a také skvěle oživí i basic outfit.

Výrazné čelenky

Je na čase opět vytáhnout čelenky a čím výraznější, tím lepší. 

Kožené se hodí nejen na podzim, ale i na přechodné období mezi zimou a jarem. Skvěle doladí především koženkový outfit, ale také zahřejí a zakryjí nedostatky, když zrovna vaše vlasy nemají svůj den.

Látkové čelenky se těší oblibě už několik let, ale v roce 2022 vsaďte na širší a vzorově výraznější. Látkovou čelenku také nahradí šátek, se kterým vykouzlíte mnohem více vlasových kreací, ať už zapletením do drdolu nebo copu. 

Čelenky s kamínkyperličkami

Nemusíte se nutně vdávat nebo jít na ples. Perlovou čelenku nebo čelenku posetou kameny vynesete, ať už se chystáte do společnosti, nebo jen na víno s kamarádkou. 

A pokud se nemůžete rozhodnout, kterou si vybrat, kombinací perlové s kameny rozhodně nic nezkazíte. Ba naopak, vrstvení čelenek, stejně jako sponek, je v roce 2022 v kurzu.

Skřipce, šátky a gumičky

Nesmrtelná scrunchie gumička nás bude doprovázet nejspíš ještě nějaký ten rok. Její obliba stále stoupá. Navíc je skvělým doplňkem jako látkový náramek na ruku, kdy ji máte neustále u sebe a zároveň s ní doladíte svůj outfit. 

Skřipec do vlasů je must-have doplněk, který doma najdeme téměř každá. V předešlém roce 2021 se těšily oblibě skřipce z recyklovaného plastu v pastelových barvách různých velikostí. A letos tomu nebude jinak. V kurzu jsou různé tvary a velikosti, které lze kombinovat a opět vrstvit. Zkrátka ve vlasových doplňcích se v roce 2022 meze nekladou.

A na závěr...

Nezapomeňte brát trendy jako inspiraci. Důležité je se řídit svou osobností a najít si v nich to své. 

Autor: Marťa

Foto: My Feminity a Pinterest