Rozčesávání může být hračka!

Jak na bezbolestné rozčesávání zacuchaných dětských vlásků?

Maminky malých princezen mi dají určitě za pravdu. Rozčesávání jemných nebo porézně hrubých dětských vlásků může být někdy doslova horor. Dětské vlásky však potřebují speciální péči. A já pro vás mám základní tipy, jak nepříjemnému rozčesávání předejít. 

Uplakané ráno?

Zacuchané dětské vlásky dokážou naše ratolesti dost potrápit. Obzvláště ráno po probuzení, kdy se vzadu na vlasech tvoří malé dredíky a při rozčesávání dělají takovou neplechu, až se dítko cuká a pláče. 

Zaplétáte na noc své holčičce copánky a rozčesávání je i nadále nepříjemné? Vyměňte povlak na polštář za saténový. Vlásky po saténu kloužou a nemají tak tendenci se tolik zacuchávat. Věřte, že na polštáři opravdu záleží!

Česání nemá bolet, česání má být zábava!

Tip My Feminity

Pokud chcete dítku i sobě dopřát opravdový luxus v péči o vlasy po dobu spánku, pak doporučujeme hedvábný povlak na polštář ze 100% morušového hedvábí.

Česání nemá bolet, česání má být zábava!

Bez kvalitní vlasové kosmetiky to opravdu nejde!

V péči o dětské vlásky volte opravdu kvalitní dětskou vlasovou kosmetiku. Kromě šamponu nezapomínejte na kondicionér, který právě ve velké míře zamezuje zacuchávání. Vlas se díky použití kondicionéru zacelí a krásně klouže. 

I tady platí pravidlo, že ne vždy se vyplatí šetřit. Dětská pokožka je mnohem citlivější než ta dospělá, proto nikdy nekupujte takovou, která není dermatoligicky testovaná a pH neutrální

Tip My Feminity

Vlásky opatrně rozčesávejte ještě ve sprše při použití kondicionéru, který se tak dostane na každý vlas. Nezapomeňte však u toho použít rozčesávací hřeben k tomu určený.

Bez tepla a s kvalitními vlasovými doplňky.

Nefénujte! Dětské vlásky jsou jemné a horký vzduch je může poškodit, a proto je nechte přirozeně uschnout. Pokud je to však nevyhnutelné, použijte při fénování studený vzduch.

Nepodceňujte doplňky do vlasů! Ano, některé gumičky vlásky trhají a zacuchávají. Volte takové, po kterých vlas klouže a nemá tendence se zacuchávat. Samotné sundavání gumičky má být hračka a ne boj. 

Hřeben nebo kartáč?

Obojí! 

Rozčesávací hřeben (hřeben se širokými zuby) zajistí jemné rozčesávání bez trhání vlasů. Především pak při mokrém rozčesávání kondicionéru a rozčesávání vlasů po umytí.

Kartáč s kančími štětinami, který má mezi štětinami vsazeny rozčesávací ostny, díky kterým vlásky hravě a bezbolestně rozčeše. Kančí štětiny se postarají o odstranění nečistot a zároveň dodají vláskům lesk.

Česání nemá bolet, česání má být zábava!
Česání nemá bolet, česání má být zábava!

Česání nemá bolet! Česání má být zábava!

Někdy to zkrátka nejde jinak, než vlásky zastřihnout. Je však důležité si uvědomit, že tak, jak nám rostou děti před očima a mění se, tak i vlasy dorůstají a jejich kvalita se mění.

Dejte dětským vlasům čas a kvalitní péči. Rána pro vás pak budou mnohem veselejší a z rozčesávání se stane zábava. Věřte mi! Jsem maminka malé holčičky a na začátku jsem si tím bojem taky prošla. :-)

Autor: Marťa

Foto: Marťa