Nesmrtelná scrunchie gumička...

Trend devadesátek je v plné síle zpátky. Aneb když „hadrová“ gumička ovládla účesy nejen malých holčiček.

Trendy se neustále vrací a ani obyčejným látkovým gumičkám, kterým dnes říkáme scrunchie (protože prostě gumička všitá v látce), se návraty nevyhnuly. 

Tenkrát v devadesátkách jsme je nosily všechny, co jsme měly alespoň pár delších vlasů na hlavě. Mít palmičku byl vrchol vlasového looku našich dětských let. Vlasy opečovávané kopřivovým šampónem tomu navíc dávaly nepřekonatelný šmrnc. No zkrátka: byly jsme hvězdy. :-)

Inspirovala nás nejen Madonna, ale s nástupem seriálu Beverly Hills 90210 se naše životy změnily ze dne na den a která z nás nechtěla být Brenda, Kelly nebo Donna? A co teprve Fosterovic holky ze sitcomu Krok za krokem? Karen a její vlasové kreace nám byly tenkrát velkou inspirací. A pokračovat bych mohla hodně dlouho.

Tím chci říct, že co jsme, my holky, viděly v televizi a časopisech, to jsme chtěly mít taky a doba se nezměnila. Jen trendy prochází modernizací, gumiček nevyjímaje.

Uznejte, gumička ve vlasech spálených trvalou nevypadá tak úchvatně, jako ve zdravých a upravených vlasech tak,  jak to umíme dnes. Pravda, dnes máme jiné možnosti. Ale co se nezměnilo je škála barev a vzorů, které se v podobě scrunchie gumiček nabízí. Dají se tak krásně kombinovat s outfitem a celkovým lookem.

A i přesto, že scrunchie gumičky nejsou zrovna moje gusto, tak to neznamená, že to, co není pro mě, není pro tebe.

Obdivuji holky, co je dokážou vynést a moc jim sluší. Hltám na Pinterestu fotky nádherných účesů a kombinaci barev s celkovým outfitem. Zírám s otevřenou pusou a vytřeštěným výrazem v očích, co dokážou, s obyčejnou gumičkou všitou do kusu hadru, vykouzlit.

Jedna obyčejná gumička a kolik udělá muziky. A co se mi na tom všem líbí nejvíc? Že tento trend není zdaleka už jen výsadou malých holek, jak tomu bylo do nedávna, ale můžeš s nimi vykouzlit účes třeba zrovna i ty..... :-)

Přes to všechno, co na kouzlu scrunchie gumiček obdivuji, nejsou můj styl a nikdy je na mně neuvidíte. 

Neznamená přeci, že to, co je zrovna teď velký trend, musíme nosit všechny. Trendy tu jsou od toho, abychom si, my holky, v té škále našly ten svůj dle svého vkusu a osobnosti.  

A jestli na mně někdy uvidíte tuto látkovou parádu, tak jedině na zápěstí, jak ji hlídám své malé holčičce. Já po zbytek života určitě zůstanu u rozpuštěných vlasů bez jakýchkoli vlasových doplňků, které budu stále obdivovat na druhých.  ❤️

Autor: Marťa

Foto: My Feminity - Anička