Tipy, jak nosit šátek ve vlasech

Jaro pomalu klepe na dveře a je čas se na něj připravit. Pojďte ho s námi přivítat už teď, a to jednoduchým doplňkem – šátkem. 

Šátky se nosily, nosí a budou nosit i dalších několik sezón. Takže jeho pořízením nikdy nešlápnete vedle a rozhodně by tak neměl chybět v žádném šatníku každé femme fatale. Ale tentokrát ho využijeme trošku jinak.  

Všechny to známe, jsou dny, kdy nemáme náladu na složité účesy nebo máme zkrátka jen bad hair day. Ale i přesto chceme mít vlasy upravené a potřebujeme se cítit pohodlně. K tomu jednoduše poslouží šátek, který můžeme uvázat, zaplést či jen tak omotat na několik způsobů. Pojďme si ukázat, co dokáže obyčejný šatek s účesem.

Jednoduché tipy, jak uvázat šátek do vlasů

Následující tipy vycházejí z našich zkušeností a zvládne je i ta nejméně zručná ruka.

1. Ležérně do drdůlku

Každá máme někdy bad hair day a nejrychlejším maskovacím manévrem je vyčesat vlasy do drdolu a dodat mu šťávu ledabyle omotaným šátkem. Je už jen na vaší fantazii, zda šátek zakončíte mašlí nebo uzlíkem.

2. Šátek místo čelenky

Všechny to známe, občas nás padající vlasy do obličeje rozčilují. Jednoduchým řešením, jak tento stav přežít je, že si šátek zavážete podél obličeje. A komu to nevadí, tak stačí nechat pár pramenů padat do obličeje a zbytek vlasů vyčesat do nedbalého culíku. A účes je na světě!

3. Do culíku

Šátek efektivně poslouží i místo gumičky do culíku, kdy jeho konce necháte volně splývat s culíkem nebo s polorozpuštěnými vlasy.

Jeden tip na závěr:

Když je šátek hodně jemný, má tendence sklouzávat a nechce držet na svém místě, stačí na pomoc povolat pinetky, které se o neposednost šátku hravě postarají.

Když jsme to zvládly my, tak to zvládnete taky!

Holky z My Feminity

Autor: Marťa

Foto: Pája